Eväste (keksi, cookie) on pieni tekstitiedosto, joka tallennetaan tilapäisesti käyttäjän laitteelle. Tietyt verkkosivun toiminnallisuudet, kuten kirjautuminen vaatii evästeitä toimiakseen. Tällaisten evästeiden estäminen voi estää, tai rajoittaa myös kyseisen palvelun toiminnan. Tietoja ei käsitellä tai tallenneta siten, että yksittäisen käyttäjän käyttöä voitaisiin seurata.

Kävijää ei voida tunnistaa pelkkien evästeiden avulla. Evästeet eivät vahingoita käyttäjän laitetta tai tiedostoja.